IBF Falun

Dubbla SM-guld, 8 spelare uttagna till VM-laget, varav en av dem är målvakten Johan Rehn som gör landslagscomeback efter att AIK:s målvakt Patrik Åman har tackat nej till spel. Innebandylaget IBF Falun fortsätter sin framgångssaga. Frågan om de kommer att spela lika bra under säsongen 2015 är högt aktuell. Kommer de att lyckas ta hem sitt tredje SM-guld?2360819-keyboard-detail-with-samarium-element

Svenska Superligan 2015

Den 16:e september drar säsongen igång. I inledningsmatchen spelar Uppsalalaget Storvreta IBK mot Växjö IBK. En match som kommer att sätta ribban för den fortsatta säsongen. Den 17:e september spelar IBF Falun sin första match. Och efter två SM-guld och med sju spelare uttagna till VM-truppen ligger stor press på laget som har mycket att bevisa den här säsongen. Med sina två SM-guld är de ett av fyra lag som har tagit två SM-guld. Tre lag har tagit hem tre SM-guld, ett lag har tagit hem fyra SM-guld och endast IBK Lockerud har tagit hem fem stycken guld. Chansen finns alltså att klättra uppåt i medaljrankingen.Förra säsongen vann IBF Falun med 58 poäng: 18 vinster, 0 oavgjorda och 3 förluster. Oddssättare satte låga odds på IBF Falun förra säsongen och kommer med största sannolikhet göra detsamma efter fjolårets succé. Konkurrenten Storvreta IBK som kom på en andra plats med 55 poäng kommer göra allt för att få revansch.

Värvar nya spelare

Men IBF Falun är rustade för en utmaning. På Twitter rapporterar de om att den finska superstjärnan Tero Tiitu har skrivit på ett kontrakt för laget. Den 32 år gamla spelaren håller fortfarande rekordet i den finska ligan med 63 mål på en säsong. 2008 rankade (http://innebandymagazinet.se/ibm/artikel.asp?d=107&aid=31637) den svenska innebandytidningen Innebandymagazinet honom som den näst bästa spelaren. Om Tiitu kommer att hjälpa IBF Falun att bli ett av fyra lag som har tagit hem tre SM-guld återstår att se. Men de har alla möjligheter att göra det.

VM-spelare

Följande IBF Falun-spelare är uttagna till VM-truppen:

  • Johan Rehn
  • Johannes Larsson
  • Thomas Holmgren
  • Emil Johansson
  • Jonas Svahn
  • Galante Carlström
  • Rasmus Enström
  • Alexander Rudd