Barn som vill träna hockey

En del barn har knappt börjat gå innan de tittar längtande mot isen och önskar sig skridskor i julklapp. Andra hinner bli äldre och uppmuntras av syskon eller vänner att välja hockey som fritidsaktivitet. 

Utrustning

Först behöver du hitta bra utrustning till ditt barn. Nedärvda saker kan i vissa fall fungera men skridskor kan vara svårt även om storleken är densamma. Skridskor, precis som skor, nöts in och formas efter foten så de kan sitta sämre på nästa person som ska bära dem. Hockeyhjälmen ska du aldrig köpa begagnad, du kan aldrig garantera att den håller lika hög säkerhet som en ny. Men skydd och kläder går bra att köpa begagnat.

Involverad i träningen

Om du vill veta att ditt barn trivs ska du vara med på träningen och matcherna. Det är alltså inte bara barnet som har fått en ny aktivitet, till viss del är det även du. Involvera dig i deras träning, även om du inte kan eller vill vara med varje gång kan ni prata om träningen eller matchen efteråt. Lär känna tränaren och håll utkik efter tecken på att ditt barn tränar för hårt, något som är lätt hänt när de tycker att något är roligt.