Bygg upp ett gym hemma för din styrketräning

Tycker du om styrketräning har du kanske läst på om alla fördelar. Du kan bli starkare och träning är hälsosamt. Sömnen blir bättre, du blir piggare och kan prestera bättre på jobbet. För dig som inte vill missa träningspass kan styrketräning hemma vara nyckeln.

Har du det stressigt på jobbet, måste ta hand om barnen eller har ont om tid kan du välja hemmaträning istället för gymmet. Träningspass i något rum kan vara perfekt för att inte tappa momentum. Idag finns riktigt bra träningsutrustning som ger dig möjlighet att bygga upp ditt egna hemmagym på nolltid.

Utrustning för ditt hemmagym

Ett hemmagym behöver inte betyda att du utesluter gymmet utan vid särskilda tillfällen vara ett bra komplement. Men i andra fall kan du bygga upp ett hemmagym som nästan motsvarar vad du får när du betalar för medlemskap någonstans. Det du kan behöva är gymbollar som kan användas till allt ifrån situps till stretchövningar. Kettlebells och hantlar kan du använda för hela kroppen och välja vilka övningar du vill genomföra.

Lägg till en skivstång och vikter för att utmana dig med tyngre styrketräning. Träningsutrustningen är tillräckligt flexibel för att kunna flytta till valfritt rum. Det har aldrig varit enklare att skapa ett hemmagym så kolla in jabb.se för mer inspiration.