Hockeydrömmen som blev sann

Oavsett om man spelar i Falu IF, Borlänge, Modo Hockey eller något annat hockeylag som knatte så är det oftast samma dröm som finns i allas huvud. Drömmen om att en dag får spela i NHL och att få chansen att vinna Stanley Cup. Denna dröm har blev häromdagen sann för en av alla dessa grabbar och tjejer som under hela sina karriärer haft just drömmen som målbild. Final, Stanley Cup. Grabben vi pratar om är New York Rangers målvakt, Henrik Lundqvist.

Kung Henrik av New York

Ja så kallas han, Henrik Lundqvist, som började sin hockeykarriär i den Jämtländska orten Åre som väl inte behöver någon närmare presentation. Här dominerar utförsåkningen av förklarliga skäl, men för Henrik och hans tvillingbror Joel så var det hockeyn som hägrade.Om vi snabbt hoppar framåt i hans karriär så hamnade han i Göteborg och Frölunda Indians – tillsammans med sin bror förstås. Men även om också Joel kom sig iväg en sväng till NHL så kan man nog säga att det var kring 2003/2004 som Henrik något sånär började springa ifrån sin bror åtminstone karriärmässigt då han spelade hem sm-guldet till Frölunda, och gjorde det med en räddningsprocent i slutspelet som knäckte alla tidigare rekord. Det var dags att ta klivet över till NHL, till äventyret han alltid drömt om.

Blir en tuff serie mot Kings

Nära tio år har gått sedan Lundqvist för första gången satte sig på planet över “pölen” som hockeyspelarna brukar kalla Atlanten för. Hans karriärlinje har stadigt pekat uppåt och framgångar har avlöst varandra, men det var en framgång som aldrig tycktes komma. Stanley Cup.Rangers har inte vunnit Stanley Cup på precis 20 år, senast var det legendaren Mark Messier som fick höja bucklan för New York-laget. Nu har man alltså chansen igen, mycket tack vare en viss Svensk målvakt. Men någon lätt resa till guldet blir det inte, för på tal om kungar så möter man ett segertippat Los Angeles Kings. Ser man till aktuella tips så slår Kung Henrik och hans Rangers ur underläge, vilket kanske inte är så konstigt med tanke på att Kings efter övertid lyckades vinna den första matchen i finalserien.Men något som ändå talar för att det blir Henke och hans lagkamrater som får fira i Madison Square Garden är att kungen själv, trots förlusten var det man på hockeyspråk brukar kalla för en levande vägg. Maximalt sex matcher återstår.