Cykel ger bra kondition och barmarksträning

Att cykla som motionsträning har många fördelar. Med cykling arbetar du snabbt och effektivt upp din kondition, samtidigt som du bränner en hel del kalorier.

Det är även bra barmarksträning eftersom du verkligen kan få upp flåset med ett cykelpass. Dessutom är det mindre påfrestande för dina leder, jämfört med till exempel löpning. Nybörjare? Eller ska du börja träna efter en skada? Då är alltså cykling att föredra.

Börja cykla

Cykling är lätt att börja med, eftersom det inte behövs några förkunskaper. Sedan cyklar du efter egen förmåga. Däremot är det bra om du har en färdig plan innan du börjar. Exempelvis om du ska cykla i intervaller, eller ha som mål att cykla X antal kilometer på en viss tid.

Cykelpass

Ett cykelpass kan se olika ut beroende på om du cyklar ute eller inne. Om du cyklar på ett gym kan du delta i en klass. Då blir du ledd av en instruktör som pushar dig till max. Utomhus kan det vara enklare att cykla på distans, då du kan planera en längre rutt som du genomför. Är du sugen på cykling?

Hos Cykloteket hittar du både cyklar för en tur ute i naturen och motionscyklar till hemmagymmet. Där kan du även passa på och köpa dig passande cykelkläder och tillbehör.