Muskelsmärta vid fysisk aktivitet

Att ha smärta i musklerna kan leda till att du kan ha svårigheter att utföra dina dagliga aktiviteter. Du kan ha svårt för att spela hockey som du vill eftersom kroppen går ut i strejk. Det kan också vara de vardagliga aktiviteterna som kan ta skada eller handla om att du har svårigheter att resa dig från soffan eller kanske ta den där dagliga promenaden eftersom du har ont.

Det brukar talas om lokal muskelsmärta och systemisk muskelsmärta. Symtom som brukar uppkomma vid lokal muskelsmärta är smärta i ett visst område på kroppen. Är smärtan systemisk kan du känna smärta i hela kroppen och vart smärtan sitter specifikt kan vara svårt att lokalisera. Något som kan vara bra vid sådana tillfällen är att prova på akupunktur.

Ta hjälp av nålar

Vid akupunktur får du hjälp att skapa en balans i kroppen som gör att den kan läka i lugn och ro. Behandlingen börjar alltid med ett samtal tillsammans med den akupunktör du valt. Därefter gör behandlaren kontroller och sedan börjar behandlingen. Din behandlare ser till så att du får tillbaka din balans i kroppen genom att sticka in tunna nålar på olika platser i din hud.