Skellefteå AIK

Får SHL nytt guldlag denna säsong?

År 2000 och 2001 vann Djurgården två raka SM-guld i ishockey. Den enda klubb som lyckats göra om den bedriften är Skellefteå AIK 2013 och 2014. Dessutom var finalmatcherna riktigt övertygande. Motståndarna lyckades inte störa Skellefteå i en enda match av serien i bäst av sju. 4-0 i matcher två år på raken vittnar om klubbens styrka. Men när nu laget gör sin nionde säsong på rad i högsta ligan verkar inte förtroendet för dem finnas kvar. Som det ser ut nu tappar laget minst elva spelare till denna säsong. Tydligen är inte nyförvärven i samma klass enligt experterna och därför går favoritskapet till andra lag. Spelbolagen har samma nivå på kunskaper och expertis och de beräknar kallt att Luleå vinner premiären mot forna mästarna om man ser till oddsen för Skellefteåseger.

Entusiastiska åskådare

Eftersom klubben verkar tappa styrkemässigt gäller det för dess fans och fanatiska hemmapublik att ge sitt fulla stöd i Kraft Arena. När orosmoln hopar sig är det just i hemmahallen som laget skall samla mod och hopp. Förra säsongen fylldes hallen nästan varje match, den rymmer 6 000 åskådare och sällan var det under 5 000. Det vill till att Skellefteborna visar samma disciplin denna säsong.

Dansk uppe i norr

En uppmärksammad forward som har tillkommit för ett år med den regerande mästarklubben är dansken Nick Sörensen. Han är draftad av NHL-klubben Anaheim Ducks och alltså lånar de ut honom till Skellefteå AIK för en säsong. Han är endast 19 år och anses ha stor talang. Kan han utvecklas i Skellefteå kan det innebära ett bra tillskott för den sargade klubben. I Sverige har han tidigare spelat för Malmö och Rögle. År 2011 flyttade han till Kanada för spel med juniorlaget Québec Remparts. Lars Johansson, general manager i Skellefteå AIK, menar att Nick kommer att passa in väl.