Träning under sommaren

En stor del av träningen för hockeyspelare sker ju så klart på isen; för att verkligen bli bättre på något måste man öva de moment som faktiskt används i det man tävlar i. Men utanför isen finns det fortfarande en hel del man kan träna för att ge sig själv verktygen man kan använda för att förbättra sig.

Koordinationsträning

När hela kroppen behöver arbeta som en väloljad maskin på en och samma gång krävs det att man ha tränat upp koordinationen. Många hockeyspelare gillar att använda redskap som efterliknar det man gör på isen så de vet att träningen och teknikerna verkligen är överförbar till spelet. Men man kan även satsa på allmän koordinationsträning som att kasta och ta emot en boll samtidigt som man gör fotövningar med koordinationsstege. Exempel på koordinationsstege och övningar kan ses nedan.

Konditionsträning

Konditionen är något man alltid vill hålla i topp som hockeyspelare och det är bland de vanligaste som rekommenderas när man inte tränar på isen. Intervallträning är ofta passande då man mer efterliknar hur man anstränger sig på isen än att bara löpa eller cykla i jämn takt hela tiden.

Styrketräning

Styrketräning är en av de mest mångsidiga träningsformerna man kan använda sig av. Muskler och styrka är både viktiga för hockeyspelare och det gäller att man håller sig på en bra nivå. Genom att bara spendera tid med vikter och olika övningar kommer man att vara i bättre form för mycket av det man håller på med när man spelar.

Hastighetsträning

I en studie från 2005 visades en positiv korrelation mellan vissa former av hastighetsträning och ens hastighet på skridskor. Något som många hockeyspelare tränar off-ice är därför kortare sprintövningar.